Bestellen

In een wereld die sneller draait dan ooit tevoren valt het ouders, leraren, docenten en therapeuten steeds vaker op: kinderen van nu zijn ‘anders’. Hun realiteit strekt zich uit tot ver voorbij wat wij ooit hebben gekend. Ze nemen niets zomaar aan, prikken dwars door dingen heen en lijken soms meer te weten dan wij. Ze willen niets liever dan vrij zijn – maar hebben tegelijk grote moeite met het nemen van verantwoordelijkheid. In hun opvoeding bieden regels en richtlijnen nog maar weinig houvast – sterker nog, ze werken vaak averechts.

De kinderen van nu leven in een wereld waarin er grenzeloos veel mogelijkheden zijn – alles mag en alles kan. Het opstaan van deze nieuwe generatie vraagt om een andere manier van opvoeden en contact maken dan voorheen, toen alles nog veel meer gekaderd was.

Kinderen van nu – Opvoeden zonder schuld, schaamte en oordeel biedt een nieuwe kijk op opvoeden en begeleiden in de 21e eeuw. Dit boek geeft concrete handvatten en praktische inspiratie om de band tussen kind en opvoeder te versterken en verrijken. Zo kunnen kinderen worden ondersteund in het nemen van verantwoordelijkheid voor hun eigen leven en in ontdekken wie ze zelf zijn, los van alles om hen heen. Aan de hand van inspirerende verhalen, praktische oefeningen en inzichtelijke tips, wordt de deur voor je geopend naar een nieuwe manier van opvoeden. Of je nu ouder, grootouder, opvoeder of leerkracht bent, Kinderen van nu helpt om samen met de nieuwe generatie op te groeien en te bloeien in een wereld vol mogelijkheden.

Lees hier het interview in Boeken Magazine

Bestellen

Om gelukkig te kunnen zijn moet je van jezelf houden. Geluk en zelfliefde gaan hand in hand. Helaas zijn het geen zaken die zomaar even ontstaan, terwijl er soms wel wat vanzelfsprekend over wordt gedaan. ‘Geluk is een keuze,’ zeggen ze dan. Of: ‘Natuurlijk houd ik van mezelf!’ Maar in de praktijk is zelfcompassie, liefde voor jezelf, het moeilijkste wat er is.

Schuld, schaamte en oordeel weerhouden ons er vaak van om de keuzes te maken die we eigenlijk zouden willen maken en het leven te leiden dat we zouden willen leiden. Hoe komt het toch dat we voor anderen vaak meer compassie, begrip en medeleven hebben dan voor onszelf? Waarom leggen we voor onszelf de lat zo hoog en kunnen we voor vrienden en familie veel makkelijker en veel meer empathie voelen?

Dit boek helpt je om ongeacht alle zelfkritiek te kiezen voor jou. Voor wie je bent en wat je voelt. Het geeft je de handvatten, inzichten en inspiratie om liefde voor jezelf een vanzelfsprekend deel te maken van wie je bent. Doordat het zo praktisch is opgezet, kun je er direct mee aan de slag zodat je je na 40 dagen ‘gewoon’ elke dag gelukkig voelt.

Een praktische route om te volgen, maar wel helemaal op jouw manier. 40 dagen lang handvatten, inzichten en inspiratie. Van dag tot dag uitgewerkt. Het eerste werkboek om je zelfliefde te vergroten.

Open

Stel, je bent een helder licht, puur en uniek en nou ja, divine. En je straalt en beweegt, in prachtige slierten dynamisch licht en je pulseert en zend uit in de prachtigste kleuren en met felle flitsen en dan weer zachte kracht, dan weer snel en dan weer traag en dan weer vloeiend. Dat alles, allemaal. Fenomenaal. Divine. Uniek.

Stel nu, dat over dit licht een sluier ligt. En nog een. En nog een en nog een en nog een. Een stapel van sluiers, een heleboel. Sommigen taai en dik, haast ondoorzichtig, sommigen zo luchtig en licht als een pasgeweven spinneweb. En dat licht eronder, dat schijnt op een gegeven moment niet meer echt door al die sluiers heen. Het is gedempd geraakt. Het is er wel, altijd. Het kan ook nooit weg of er ‘niet’ zijn. Maar het kan niet meer helemaal doorschijnen. Of misschien is het zelfs onzichtbaar. Daar heeft dat licht zelf geen last van verder. Maar voor jou, als mens, voelt het naar. Als op? Leeg? Vermoeid? Ongelukkig? Gefrustreerd? Alsof er iets is, dat weet je zeker, maar je weet niet wat? Als een weten dat er méér is, maar je weet niet hoe?

Open

Van totaal machteloos naar helemaal in je kracht, van niet weten hoe, wie of wat naar rust, liefde en geluk. Het was een wild ride en in dit ebook vertel ik je hoe dat ging.